Uitslagen BC Lier tijdens seizoen 2021-2022

 

Vorig jaar geen competitie door corona, gelukkig mochten we dit jaar terug spelen. Lier 4 gaf wel forfait dit jaar, het was moeilijk om met de corona voldoende mensen te vinden…

 

Verder moet het gezegd dat het geen jaar zonder problemen was. Na 7 of 8 speeldagen werd de competitie opgeschort, wegens corona-problemen. Verschillende matchen werden uitgesteld, afgelast, op het einde van januari hadden alle ploegen een verschillend aantal matchen gespeeld. Even werd met de gedachte gespeeld de competitie verder af te gelasten, maar gelukkig kon na een tijdje de competitie verder gespeeld worden. De ploegen waren redelijk vrij om hun matchen vrij in te halen op momenten die hen het beste uitkwam. Uiteindelijk werden alle matchen, buiten enkele forfaits, gespeeld, en was er dus een eindstand 😉.

 

Lier 1 begon moeizaam en stond na 4 speeldagen voorlaatste… Daarna kropen ze echter gestaag vooruit en na 8 speeldagen waren ze vierde geworden. Na een laatste sprintje eindigden ze het seizoen zelfs als derde, na de twee koplopers Pieterman 1 en Waregem 1. Een knap seizoen dus!

 

Lier 2 speelde terug voor het eerste jaar in 3de Nationale na vorige competitie te zijn gestegen. Na vijf speeldagen kampeerden ze op de 6de plaats en leken ze te moeten strijden tegen degradatie.  Ze begonnen echter sterker en sterker te spelen en stoomden door naar de vierde plaats, waar ze bleven tot speeldag 12. Na twee zeer sterke matchen de laatste twee speeldagen eindigden ze zelfs 2de, op slechts 14 punten van de winnaar. Wat een knap seizoen.

 

En ook Lier 3 speelde zeer knap dit jaar in Liga 2. Door het wegvallen van Liga 3 was dit eigenlijk de laagste reeks geworden, met als gevolg dat er toch wel niveauverschil was. Lier 3 was echter duidelijk een van de sterkere ploegen in deze reeks. De heenronde werd nog afgesloten op een 3de plaats, vanaf speeldag 8 werd Lier 3 tweede, een plaats die ze niet meer afgaven. Enkel Brasschaat 1 was te sterk dit jaar. Spijtig dat de terugmatch tegen Brasschaatse door corona met forfait werd verloren (12-8), anders had er misschien nog meer ingezeten. Maar ongetwijfeld knap seizoen, en mogelijkheden voor volgende jaar?